Atacuri de panică

by Crisego

Visurile sunt săbii cu două tăișuri; taie sau te taie, te urcă sau te coboară. Singura diferență o faci tu, ca om, prin rațiune. Cu fiecare vis ce-și face loc în mintea ta, mai adaugi un lacăt pe lanțurile ce sunt și așa destul de strânse între gleznele tale, mai notezi un “must to” în carnețel. Timpul trece, visurile se adună, setea de reușită crește amețitor, dar ceața devine tot mai groasă. Devii nerăbdător, obosit și nemulțumit; tânjești după împlinirea visurilor, dar oare te întrebi unde ți-ai uitat libertatea? Libertatea a pierit în momentul în care ai început să raționezi, încă de la o vârstă fragedă, căci a visa cu ochii deschiși înseamnă să fii nemulțumit de condiția ta actuală. Cel puțin, teoretic. Bineînțeles, telecomanda este în mâna ta, iar tu ești singurul care poate decide dacă viitorul merită să lupți pentru el, sau dacă lași visurile să putrezească în “recycle bin”.

Ca oameni, toți suntem sortiți visării. Unii suntem fericiți, mulțumiți cu ceea ce avem, visurile fiind simple bonusuri, în timp ce unii suntem pătrunși de atacuri de panică, văzându-ne lipsiți de inspirație sau curaj. Panica se instalează atunci când frica de a nu pierde visurile își intră în drepturi, precum un avocat plătit cu bani mulți.

Visurile se nasc de nicăieri; unele trăiesc, altele mor. Unele dau viață, altele ucid. Eu aleg, totuși, să visez în continuare.

Advertisements