Atacuri de panică

Visurile sunt săbii cu două tăișuri; taie sau te taie, te urcă sau te coboară. Singura diferență o faci tu, ca om, prin rațiune. Cu fiecare vis ce-și face loc în mintea ta, mai adaugi un lacăt pe lanțurile ce sunt și așa destul de strânse între gleznele tale, mai notezi un “must to” în carnețel. Timpul trece, visurile se adună, setea de reușită crește amețitor, dar ceața devine tot mai groasă. Devii nerăbdător, obosit și nemulțumit; tânjești după împlinirea visurilor, dar oare te întrebi unde ți-ai uitat libertatea? Libertatea a pierit în momentul în care ai început să raționezi, încă de la o vârstă fragedă, căci a visa cu ochii deschiși înseamnă să fii nemulțumit de condiția ta actuală. Cel puțin, teoretic. Bineînțeles, telecomanda este în mâna ta, iar tu ești singurul care poate decide dacă viitorul merită să lupți pentru el, sau dacă lași visurile să putrezească în “recycle bin”.

Ca oameni, toți suntem sortiți visării. Unii suntem fericiți, mulțumiți cu ceea ce avem, visurile fiind simple bonusuri, în timp ce unii suntem pătrunși de atacuri de panică, văzându-ne lipsiți de inspirație sau curaj. Panica se instalează atunci când frica de a nu pierde visurile își intră în drepturi, precum un avocat plătit cu bani mulți.

Visurile se nasc de nicăieri; unele trăiesc, altele mor. Unele dau viață, altele ucid. Eu aleg, totuși, să visez în continuare.

Advertisements

~ by Crisego on November 11, 2012.

4 Responses to “Atacuri de panică”

  1. “Visători nu sunt cei care visează, ci cei pentru care viaţa e vis.” (Costel Zăgan)

  2. “Un visător poate oscila între realitate şi reverie ca un clovn între râs şi plâns” Octavian Paler

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: