Bogăția sărăciei

by Crisego

Frunzărind blogul iubitei mele, am dat cu ochii peste un articol referitor la faptul că oamenii sunt din ce în ce mai pretențioși, în ciuda carențelor evidente ale caracterelor lor. Oamenii se cred – din fericire nu toți – atotștiutori, consideră că li se cuvine totul, că toată lumea trebuie să le ofere totul și să nu ceară nimic în schimb. Oamenii cred că o mașină mai bună, o casă mare, un cont semnificativ în bancă sau o vacanță prin cine știe ce insule le oferă fericirea. Oamenii sunt egoiști – din nou, nu toți -, ignoranți și au impresia că dacă ei nu au, nu trebuie să aibă nici vecinul. Însă aceștia uită esențialul: s-au născut goi, fără casă, fără mașină, fără haine, fără bani. S-au născut cu un corp și un suflet. Atât! În timp ce ei se lăfăie prin restaurante selecte și înjură chelnerul pentru că le-a servit prea târziu o delicatesă de o sută de euro, alții speră o noapte întreagă să aibă a doua zi măcar o pâine de un leu. În timp ce unii copii se laudă cu cele mai frumoase haine și telefoane, alți copii se laudă cu un tricou vechi și rupt, dar care înseamnă cu adevărat ceva în sufletul lor. Ce-ar fi să ne uităm mai mult în sufletele noastre? Să începem cu noi înșine, nu cu ceilalți!

PS: Aș fi pus o poză mai mult decât reprezentivă pentru această situație, dar mi-a luat-o înainte iubita mea, care este și autoarea pozei respective. O puteți vizualiza aici, pe blogul ei!

PS*: Cei săraci material sunt, de cele mai multe ori, mult mai bogați spiritual decât cei bogați material. It’s about quality, not just quantity.

Advertisements