La mulți ani nouă, iubito!

by Crisego

Iubirea este un fluture. Un fluture mic, multicolor, firav. Ea ne face să îi urmărim fascinați zborul fără să ținem seama de timp, iar atunci când consideră ea de cuviință se așază pe o floare roșie sau galbenă sau, de ce nu, albă, și ne face și pe noi să ne oprim din fuga noastră. Atunci, privind în jur, vedem un covor infinit de flori, care mai de care mai frumoasă, pe care, dacă nu am fi fugit după fluture, nu le-am fi văzut. Fluturele este deci un mesager fidel al iubirii.

Iubirea este poezie. Nu poate fi doar o poezie; ea este poezia însăși, căci versurile poeziei sunt plămădite din iubire. Versurile au o tăcere asurzitoare, iar uneori ne mișcă din loc precum un cutremur. Nimic nu îi rezistă – dacă am putea asemăna inima sau plămânii cu orice fel de clădire, de orice dimensiune, oricât de veche sau de nouă, aceasta s-ar prăbuși într-o singură clipă.

Iubirea cântă la vioară. Cântă la nai, la chitară, la harpă, la violoncel, la pian. Iubirea are degete de pianistă. Ea apasă ușor clapele tăcerii și înviorează sufletul până nu demult pustiu. Își înfige mâinile în borcane pline cu vopsea de diferite nuanțe calde, după care pictează pereții în felul în care vede ea fericirea.

Te iubesc!

La mulți ani, de 1 an și 1 lună, scumpa mea!!!