Mass media își dă în petec, unii oameni se încăpățânează să rămână proști

M-am săturat până peste cap! Zilele astea am asistat total scârbit la deliberările de la tembelizor, iar rezultatul se poate traduce printr-o stare de nervozitate acută. După cum bine știți, la sfârșitul săptămânii trecute un copil de patru ani a fost sfâșiat – se spune – de către niște câini maidanezi, în apropierea parcului Tei, după ce bunica îl scăpase din ochi pentru aproximativ o oră și jumătate (???!!!), atât pe el, cât și pe fratele acestuia, în vârstă de șase ani. Până aici, povestea este simplă. Problema este că acum toți adormiții s-au trezit și au început cu sloganuri de genul “Omorâți toți maidanezii, nu are nimeni nevoie de ei!” sau “Ce e mai important – o viață de om sau o viață de câine?”. Ok, înțeleg supărarea din rândul părinților, rudelor copilului, dar și din rândul oamenilor din afară, care se confruntă cu diverse probleme în viața de zi cu zi din cauza maidanezilor. ÎNSĂ, soluția nu este eutanasierea. Cel puțin nu cea TOTALĂ! Să presupunem că un om omoară un alt om. Sau chiar omoară un câine. Haideți să strigăm “Omorâți toți oamenii!” – cum sună? Asta unu la mână. Doi la mână, toți proștii (inclusiv unii iubitori de animale) au început să arunce vina pe bunica acelor copii și chiar să arunce pe internet deșeuri verbale de genul “bunica ar trebui să fie și ea omorâtă”. Da, dragilor, asta am citit pe internet zilele astea. Până la acest nivel au reușit primatele pe două picioare să coboare… NU este doar bunica de vină! Se poate întâmpla oricui, copiii mici fug fără să îți dai seama. Putea la fel de bine să fie răpit, să fie lovit de o mașină sau să cadă într-un canal. Deci nu e DOAR vina bunicii. Trei la mână, zilele astea văd că se încearcă un fel de reconstituire a acelei zile. Se pare că terenul unde copilul a fost omorât este unul privat (așa se spune). Din imaginile pe care le-am văzut, este un teren înconjurat de garduri destul de înalte și sănătoase. În fine, nu asta e cel mai important. Să presupunem că terenul este unul privat, da? Ei bine, copilul este omorât – asta a fost soarta –  acolo. Cine e de vină? Copilul sau câinii? Propietarii terenului au lăsat câinii acolo să păzească clădirea – sau ce era acolo -, iar copilul – probabil văzut ca un intrus – a fost “pedepsit”.  În acest caz, eu zic că acei câini nu au nicio vină. Nu ar trebui luată o măsură radicală de genul eutanasierii din cauza acelor câini. La mine acasă, dacă vine un hoț și încearcă să mă și omoare, eu am dreptul să îl omor în legitimă apărare. Patru la mână, de ce până acum nu a făcut nimeni nimic? Acum, dintr-o dată, Oprescu, Băsescu, Ponta și restul hoților au devenit sentimentali, compasionali și profesioniști.

Acum, ca să vorbim un pic și în termeni mai….paranoici, să presupunem ceea ce zice lumea pe internet – la locul nenorocirii nu este nicio picătură de sânge. Părinții nu au vărsat nicio lacrimă. Cel puțin eu nu am văzut la televizor – și au fost destul de mediatizați -. Cum putea fratele cel mare să parcurgă printre boscheți, pe un teren destul de greu practicabil tot drumul înapoi, până la bunica sa, întocmai ca la dus? De reținut faptul că fratele cel mare are totuși doar șase ani. Ceea ce vreau sa spun este faptul că s-a creat și ipoteza care spune că de fapt nu a murit nimeni și că totul e doar o încercare a mass mediei și a guvernului de a manipula populația, pentru ca ei să aibă un alibi să omoare toți câinii comunitari. Nu știu, nu mă pronunț, nu cunosc situația…doar că așa se aude pe alocuri.

Încă ceva – de ce nu ni se cere și nouă, oamenilor, părerea? De ce decid politicienii – de unii singuri – să omoare toți câinii comunitari? Cică dacă îmi pierd câinele și în termen de două săptămâni nu îl iau de la adăpost îl omoară. Păi stați un pic, și dacă pierd un câine de rasă, în care eu am investit bani grei, timp, dragoste și grijă, îl omorâți așa, de capul vostru? HOȚILOR! INCOMPETENȚILOR! PROȘTILOR!

Advertisements

~ by Crisego on September 10, 2013.

6 Responses to “Mass media își dă în petec, unii oameni se încăpățânează să rămână proști”

 1. e trist si ma doare sufletul ca traiesc intr-o tara in care credem ca eutanasierea/crima unor animale e singura solutie. Mediatizam prea mult si facem prea putin.

  • Asa este! Iar cand se intampla ceva bun, care poate schimba ceva, nu mediatizam. Dovada, protestele de zilele astea. Ca doar sunt “cateva sute de oameni”, cum zicea mass media..

 2. Putea să nu moară nimeni. Vă e drag să mergeţi la Paris, Barcelona, Londra, Bruxelles, Atena, Oslo, Hamburg, Madrid sau Berlin ? Câţi câini “comunitari” aţi văzut acolo ? Niciunul. De ce ? Orice câine ajuns pe stradă este capturat în maxim jumătate de oră şi, dacă nu este revendicat de stăpâni sau adoptat cu acte-n regulă şi contracte de adopţie clare, este eutanasiat. Simplu. Fără televizor.
  Şi be) se vede că nu ai pierdut de curând pe nimeni şi nici nu îţi doresc să ţi se-ntâmple asta pentru a experimenta pe propria piele : când ţi se întâmplă o astfel de nenorocire, plângi cu lacrimi câteva ore. Apoi, straniu, chiar nu mai ai lacrimi să plângi. Rămâne o durere surdă, sfâşietoare, cruntă. Accese de revoltă amestecate cu zeci de alte sentimente confuze, nedefinite. Şi nu mai poţi să plângi chiar dacă ştii că unii te văd la televizor şi ştii că or să te condamne că nu te văd lăcrimând. În momentele alea nu-ţi pasă de nimic şi de nimeni !

  • Ai dreptate in legatura cu faptul ca nu iti mai pasa de nimeni in acele momente, insa nu sunt de acord cu eutanasierea. Sa recunoastem, e mai usor sa ii eutanasieze, decat sa dea bani – nu foaaarte multi – pentru adaposturi, sa ii lase sa moara de batranete eventual. Deh, ei ce mai fura?…

   • Ca să îţi dau un exemplu, la Oradea unde problema este rezolvată aşa cum spui tu cu aceste adăposturi, fiecărui câine îi sunt alocaţi 15 lei pe zi. Asta înseamnă 100 de euro pe lună (Alocaţia unui copil este de sub 10 euro pe lună). În Bucureşti, la 65.000 de câini ar însemna 6 milioane jumate. De euro, pe lună. Ţi se par bani puţini ?

   • Bai, alocatia copiilor e foarte mica; nu e vina mea.. 15 lei pe zi pt un suflet nu e foarte mult. Deci nu poti face astfel de comparatii… Auzeam ieri ca cica zicea cineva: Domne, cati bani se cheltuie anual pe panselute in Bucuresti? Cam asa e…

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: