Îngerii plâng deasupra noastră

Îngerii plâng. Suntem prea răi, prea lacomi, prea grăbiți. Suntem prea îngâmfați, prea invidioși, prea orbi. Iubim prea puțin, prea în grabă, superficial. Nu știm să ascultăm, să râdem frumos, să binecuvântăm. Suntem avari, mincinoși, barbari. Nu avem bun-simț, moralitate sau respect. Nu ne pasă decât de specia noastră – omorâm animale, omorâm natura, omorâm orice. Nici măcar cu specia noastră nu suntem mai grijulii – ne omorâm între noi, iar atunci când nu o facem, ne urâm, ne batjocorim, ne umilim reciproc. Închidem ochii în fața lacrimilor, ne acoperim urechile când auzim un urlet, paralizăm complet atunci când e nevoie de o mângâiere. Nu mai avem suflet, nu mai avem rațiune, nu mai avem conștiință. Nu avem credință, dar îl blamăm pe Dumnezeu. Nu avem, nu suntem, nu vrem, nu știm, nu putem, nu merităm! …

Acum, stăm în case și privim furioși ploaia. Dar nu știm că de fapt ploaia este ceea ce am creat noi. Îngerii plâng acum, pentru că păcatele noastre sunt prea multe și prea grele.

Și dacă zic că am putea avea, am putea fi, am putea vrea, am putea merita……

…..cine ascultă?

Advertisements

~ by Crisego on October 1, 2013.

4 Responses to “Îngerii plâng deasupra noastră”

  1. DA

  2. Asa este, parca cineva, acolo sus, a hotarat ca trebuie sa ne spele… de pacate, de rele, de ura, de invidie, de neputinta, dar mai ales de sangele de pe maini.

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: