Putem fi fericiți

Departe, undeva într-un loc pustiu, un înțelept stă la poalele unor munți și meditează în liniște. Vântul trece pe lângă el, însă tace; soarele este sus pe cer, însă și el tace; frunzele cad din copaci și se așază cuminți pe sol, fără să facă zgomot. Întreaga natură tace în jurul său pentru ca el să poată medita liniștit. Natura îl respectă, așa cum și el o respectă, la rândul său. Este un om fericit. Se hrănește cu fructe și plante, bea apă din micuțul râu de străbate acele văi, doarme într-o colibă improvizată din lemne și se relaxează meditând. Poate că este pustnic, însă nu este pustiit. Poate că este singuratic, dar nu este singur. Sufletul său este acolo, lângă el. Își simte sufletul atât de ușor! Iar natura este pentru el casă. A învățat de-a lungul timpului că pentru a fi fericit nu trebuie decât să aibă o minte limpede și un suflet ușor. Acolo, trăind în natură, el este natură. Mintea sa nu este distrasă, sufletul său nu cunoaște ispita, trupul său este sănătos.

Vedeți, prieteni, poate că asta trebuie să facem și noi – să ne eliberăm sufletul și mintea. Să respectăm natura. Să ne ascultăm îngerul ce vorbește prin sufletul nostru. Abia atunci, când vom asculta de acea voce, vom fi fericiți și împăcați cu noi și cu universul…

Advertisements

~ by Crisego on October 16, 2013.

2 Responses to “Putem fi fericiți”

  1. fericirea si implinirea difera de la individ la individ, nu poate fi definita, nu poate fi banuita si nici nu poate fi a oricui….

    • Intr-adevar, e vorba de personalitatea fiecaruia si de lucrurile in care fiecare dintre noi isi gaseste fericirea si implinirea… dar eu ziceam in general, macar cu ce ar trebui sa incepem..

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: