O viață într-o gară…

Se află singur într-o gară pustie, pe un peron lung, pe o bancă de metal și privește obsesiv ceasul care ar trebui să le arate călătorilor ora exactă. Este un bărbat firav, brunet, cu un pic de barbă care accentuează parcă și mai tare ideea de om neîngrijit pe care o exprimă hainele sale. Pare foarte abătut și agitat. Probabil că se află în gară de ani de zile, probabil că așteaptă un tren care nu a venit niciodată în toți acești ani, probabil că se gândește ca nu cumva trenul său să fi ajuns în altă gară. Se ridică din când în când de pe bancă și se îndreaptă cu grijă spre marginea peronului. Acolo, închide ochii și parcă simte mirosul izbăvirii, parcă aude scârțâitul roților de tren, parcă aude forfota oamenilor ce se îmbulzesc pe lângă el să prindă un loc în tren. Ar vrea să urce și el, dar parcă o teamă necunoscută îl cuprinde și îl face să se retragă din nou pe banca sa. Aceeași poveste se repetă în fiecare zi. În fiecare zi, redevine robul himerelor sale.

Acum, nimic nu mai e cum a fost. Parcă a obosit. Parcă s-a săturat să aștepte. Parcă nu mai poate spera. Acum stă întins pe bancă, amorțit, cu ochii întredeschiși și nu mai așteaptă nimic. Rămâne astfel pentru o bună bucată de vreme. Devine atemporal.

După un lung chin, pe peron ajunge șuierând și fumegând un tren pe care stă inscripționat, parcă ironic, “DESTIN”. Ca să vezi!… Mecanicul de tren face ultimele strigări înaintea plecării la drum, dar el rămâne impasibil pe bancă. Nu mai vrea să creadă în nimic. Este resemnat. Pentru el, acel tren nu este altceva decât o altă închipuire. Trenul se îndepărtează, iar el rămâne un biet călător pierdut, prizonier al oniricului, obosit de așteptare. Va mai veni vreodată vreun alt tren?!…

Advertisements

~ by Crisego on October 30, 2013.

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: