Te naști cu un scop. Și tu! Și tu!

Da, da! Chiar și tu, cel ce citești aceste rânduri și îți spui în sinea ta că nu ai niciun scop pe acest Pământ. Chiar și tu, cel ce joci ruleta rusească noapte de noapte și speri că te va străpunge glonțul eliberator. Chiar și tu! Te naști cu un scop! Știi … astronauții se nasc pentru a explora Cosmosul, pentru a ne ajuta pe noi, oamenii de rând, să cunoaștem ceea ce se află cu mult dincolo de nori. Medicii se nasc pentru a ne însănătoși atunci când ne îmbolnăvim. Profesorii se nasc pentru a îi educa și forma pe cei din jur. Muncitorul necalificat de pe șantier se naște pentru a construi, pentru a clădi acoperișuri deasupra capetelor noastre. Poetul se naște pentru a mângâia sufletele noastre cu versurile sale. Romancierii se nasc pentru a ne invita să călătorim pe tot felul de tărâmuri necunoscute. Proștii se nasc pentru a ne servi poate drept exemplu de “așa nu” – cine știe! Comedianții și clovnii se nasc pentru a ne distra, pentru a ne face să râdem….

Suferința se naște pentru a ne arăta cât de mult înseamnă o clipă de bucurie. Lacrimile se nasc pentru a ne spăla și îndruma spiritul. Oboseala se naște pentru a ne conserva trupurile, pentru a ne convinge să ne mai și oprim din când în când. Accidentele se nasc pentru a ne face să prețuim cu adevărat viața, la adevărata sa valoare. Copiii se nasc pentru a ne duce pe noi mai departe, pentru ca noi să devenim nemuritori.

Așadar, vezi tu, omule, toți și toate se nasc cu un scop pe lumea asta. Fii sigur că și tu ai un scop! Speră! Visează! Chiar și visele se nasc cu un scop!

Advertisements

~ by Crisego on November 16, 2013.

7 Responses to “Te naști cu un scop. Și tu! Și tu!”

  1. cand oamenii vor sa creada in absurditati, pana si asta li se va parea a fi un scop.xD…ca deh, asa le dicteaza software-ul, pardon, sistemul.

    • Dar vad ca esti foarte pornita impotriva oamenilor si a mentalitatii oamenilor. Dintotdeauna, se pare… Oamenii cred in ce vor, nu ca le dicteaza software-ul, pardon, sistemul.

    • PS: In legatura cu comentariul tau de la “conceptul de libertate”: Nu permit astfel de comentarii in care sunt folosite cuvinte jignitoare 😉 PPS: Daca trimiti filmulete, trimite-le in limba romana, nu suntem toti atat de evoluati incat sa stim germana. Unii locuiesc in Romania, nu in Austria.

  2. dharma?

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: