Te naști cu un scop. Și tu! Și tu!

by Crisego

Da, da! Chiar și tu, cel ce citești aceste rânduri și îți spui în sinea ta că nu ai niciun scop pe acest Pământ. Chiar și tu, cel ce joci ruleta rusească noapte de noapte și speri că te va străpunge glonțul eliberator. Chiar și tu! Te naști cu un scop! Știi … astronauții se nasc pentru a explora Cosmosul, pentru a ne ajuta pe noi, oamenii de rând, să cunoaștem ceea ce se află cu mult dincolo de nori. Medicii se nasc pentru a ne însănătoși atunci când ne îmbolnăvim. Profesorii se nasc pentru a îi educa și forma pe cei din jur. Muncitorul necalificat de pe șantier se naște pentru a construi, pentru a clădi acoperișuri deasupra capetelor noastre. Poetul se naște pentru a mângâia sufletele noastre cu versurile sale. Romancierii se nasc pentru a ne invita să călătorim pe tot felul de tărâmuri necunoscute. Proștii se nasc pentru a ne servi poate drept exemplu de “așa nu” – cine știe! Comedianții și clovnii se nasc pentru a ne distra, pentru a ne face să râdem….

Suferința se naște pentru a ne arăta cât de mult înseamnă o clipă de bucurie. Lacrimile se nasc pentru a ne spăla și îndruma spiritul. Oboseala se naște pentru a ne conserva trupurile, pentru a ne convinge să ne mai și oprim din când în când. Accidentele se nasc pentru a ne face să prețuim cu adevărat viața, la adevărata sa valoare. Copiii se nasc pentru a ne duce pe noi mai departe, pentru ca noi să devenim nemuritori.

Așadar, vezi tu, omule, toți și toate se nasc cu un scop pe lumea asta. Fii sigur că și tu ai un scop! Speră! Visează! Chiar și visele se nasc cu un scop!

Advertisements