Să învățăm să ne acceptăm eșecurile

Numai cine nu încearcă nu greșește, spune o vorbă. De ce greșim? Pentru că suntem oameni, iar greșeala este omenească. O vorbă latinească spune cam așa: “Errare humanum est, sed perseverare diabolicum” – în traducere românească, înseamnă că a greși este omenește, dar a persevera în greșeală este diabolic. Trebuie să acceptăm eșecul ca fiind parte din procesul de învățare. Trebuie să considerăm eșecul benefic, pentru că doar astfel putem învăța ce înseamnă greșeala. Doar eșecul ne arată ce am făcut bine și ce nu. Doar eșecul ne face să ne ridicăm din țărână și să vrem mai mult și mai bine. De multe ori, eșecul doare, însă oare nu doare mai tare să repetăm greșeala la nesfârșit? Scopul este să învățăm ceva din tot ceea ce ni se întâmplă. Fii norocos dacă ai eșuat măcar odată în viață. Măcar așa conștientizezi că trebuie să ții ochii deschiși și mintea limpede.

Acceptă-ți eșecurile! Acceptă-le și învață din ele!

Advertisements

~ by Crisego on November 17, 2013.

4 Responses to “Să învățăm să ne acceptăm eșecurile”

  1. exact…

  2. “Errare humanum est, sed perseverare diabolicum”
    ………..
    ma distreaza la maxim unele din aceste asa zise minti luminate care au debitat asemenea zicale. dar cand ma gandesc ca toata omenirea asta se ghideaza dupa ele ca niste roboti lipsiti de logica, imi trece cu viteza luminii distractia si ma ia plansul, sau mai corect spus, m-ar lua, daca n-as fi o fire mai “barbata”.

    daca errare humanum est, atunci cum mama masii nu se subantelege ca perseverare tot humanum est, caci, nici un homo nu se va preface peste noapte in deus si nici in dea, ca sa nu mai persevereze. voi astia, papagali ai sistemului, deschideti-va ochii si priviti macar in jur si invatati macar de acolo, daca din propria voastra viata nu reusiti sa descifrati realitatea. toti repeta greselile, chiar daca o perioada se strofoaca de a nu le repeta. caci nu sunt greseli, ci lacune in sistem. si pana la urma, poate defini cineva greseala? din prisma unui introvertit multe nu vor fi vazute a fi greseli, dar explica asta unui extrovertit. sunt martora de ceva timp a unor neintelegeri intre un introvertit si un extrovertit. diferentele sunt colosale, si, desi cei doi incearca sa ajunga la un numitor comun incercand sa-si vada fiecare greselile, incercand sa nu le mai repete, situatia nu se schimba. greselile se repeta. poate nu imediat, atunci cand mintea e activa si se are fiecare cateva milisecunde sub control, insa nu dureaza mult, si cel tarziu in momente incinse care bine-nteles ca nu intarzie sa vina, greselile se iau da capo. de ce? ptr. ca omul e un fel de robot al carui sistem de operare e defect. “diavolul” e scos la pensie 😉

    asa ca e absurd sa spui cuiva ca e norocos daca a esuat macar odata in viata, caci oricum esuam din nou si din nou…..ptr. ca suntem cine suntem. norocos e cine accepta asta.

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: