De ce țipă oamenii când sunt supărați?

“Într-o zi, un înțelept indian puse următoarea întrebare discipolilor săi:

– De ce ţipă oamenii, când sunt supăraţi?
– Ţipăm deoarece ne pierdem calmul, răspunse cineva.
– Dar de ce să ţipi, atunci când cealaltă persoană e chiar lângă tine?
– Păi, ţipăm ca să fim siguri că celălalt ne aude, încearcă altcineva.
– Totuşi, nu s-ar putea să vorbim mai încet, cu voce joasă?
Niciunul dintre răspunsurile primite nu fu considerat mulţumitor. Atunci veni lamurirea:
– Ştiţi de ce ţipăm unul la altul, când suntem supăraţi? Adevărul e că, atunci când două persoane se ceartă, inimile lor se distanţează foarte mult. Pentru a acoperi această distanţă, ei trebuie să strige, ca să se poată auzi unul pe celălalt. Cu cât sunt mai supăraţi, cu atât mai tare trebuie să strige, din cauza distanţei şi mai mari. Pe de altă parte, ce se petrece atunci când două fiinţe sunt îndrăgostite? Ele nu ţipă deloc. Vorbesc încetişor, suav. De ce? Fiindcă inimile lor sunt foarte apropiate. Distanţa dintre ele este foarte mică. Uneori, inimile lor sunt atât de apropiate că nici nu mai vorbesc, doar şoptesc, murmură. Iar atunci când iubirea e şi mai intensă, nu mai e nevoie nici măcar să şoptească, ajunge doar să se privească şi inimile lor se înteleg. Asta se petrece atunci când două fiinţe se iubesc – au inimile apropiate.
Când discutaţi, nu lăsaţi ca inimile voastre să se separe una de cealaltă. Nu rostiţi cuvinte care să vă îndepărteze şi mai mult, căci va veni o zi în care distanţa va fi atât de mare, încât inimile voastre nu vor mai găsi drumul de întoarcere.” – Mahatma Gandhi
Advertisements

18 thoughts on “De ce țipă oamenii când sunt supărați?

      1. Poate am personalitati diferite, de asta folosesc pseudonime diferite.Nu vreau sa te jignesc pe tine sau sa iti iau in derizoriu munca pe care o faci cu blogul asta, dar ar trebui sa te trezesti la realitate.Romantismul pe care il infatisezi pe aici e prea fad pentru a impresiona pe cineva.

      2. Dar nu intentionz sa impresionez pe nimeni – chiar tu spui ca avem personalitati diferite. Tu esti mai “non-romantic”, ca sa spun astfel, iar mie-mi place sa scriu mai estetic, mai frumos, mai cald. Tine de fiecare in parte. Asta nu ne face gay, urati, frumosi, straight sau altcumva. Suntem oameni si suntem diferiti, ceea ce e foarte bine.

  1. Dar sti ca Gandhi asta dormea cu minore dezbracate in acelasi pat, una dintre copile fiind chiar nepoata lui ? Nu mai te lua dupa gura lumii, fa totul dupa capul tau si iti va fi mai bine.Ai o varsta, s-a dus perioada in care trebuie sa iei exemple de la altii, mai ales de la pedofili in faza de negare.

  2. Eu nu prea sunt de acord cu explicația înțeleptului. Și îndrăgostiții se ceartă câteodată, nu? Asta nu înseamnă că gata, inimile lor s-au îndepărtat.Eu cred că țipăt pentru că suntem proști, ignoranți, needucați în acest sens. Țipăm pentru că vrem să ne impunem, să avem dreptate și să-l controlăm pe celălalt. De cele mai multe ori.

    1. Poate ca nu se indeparteaza in sensul ca nu se mai iubesc, ci se indeparteaza ca si armonie. Bineinteles, se apropie pana la urma, dar daca vine o cearta mai mare, din motive mai serioase, uneori departarea e definitiva…

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s