Muzica de astăzi și mesajele sale care ne îndobitocesc

by Crisego

Nu voi scrie două mii cinci sute de cuvinte în acest articol, ci voi fi scurt și la obiect. Astăzi, nu știu cum și de ce, mi s-a pus pata pe expresia “decât să stai să-i strângi, mai bine să îi cheltuiești”, pe care se pare că unii o promovează cu mândrie. Băi fraților, știu că banii sunt făcuți pentru a fi cheltuiți, dar treaba nu e să îi cheltuiești cât mai repede, ci să-i cheltuiești cât mai corect.

Să presupunem următorul lucru: Câștig un mare premiu la loto. Să zicem zece milioane de euro. Ce să fac cu ei? Să îmi cumpăr cinci mașini sport, două case de vacanță, zece parfumuri de firmă și să călătoresc în toată lumea? Nu ar fi mai indicat să îmi plătesc toate datoriile, să îmi asigur un trai liniștit, fără grija zilei de mâine, să construiesc un cămin pentru familia mea – pe care voi vrea să o hrănesc mai mult de un an, doi -, să îmi ajut părinții și bunica, iar restul banilor să îi pun deoparte pentru lucruri neașteptate? Eu zic că a doua variantă ar fi mai indicată. Bineînțeles, pentru unii contează clipa. Contează ca distracția de moment să fie cât mai mare, indiferent că a doua zi au ce să îmbrace sau ce să mănânce. Știți cum e, muncești o viață întreagă pentru bani, iar o calamitate naturală îți ia totul. Sau o boală. Sau un accident. Și atunci te întrebi: “La ce îmi mai folosesc banii acum?”

Așadar, aveți grjiă cum vă drămuiți materialul! S-ar putea ca neglijența sau inconștiența să vă coste foarte mult pe termen lung. Iar legat de muzica din ziua de azi, nu cred că ar fi prea indicat să vă inspirați din versurile făcute doar pentru umplutură.

Aveți grijă de voi!

Advertisements