De ce să crezi în tine!

by Crisego

Să crezi în tine pentru că trebuie să ai măcar un prieten adevărat, iar cel mai apropiat prieten, înaintea tuturor, îți ești tu!

Să crezi în tine pentru că nu știi niciodată de ce ești cu adevărat în stare până nu îți depășești condiția. În primul rând condiția mentală – mentalitatea.

Să crezi în tine pentru că nu te costă nimic. Nu îți va cere nimeni bani pentru consiliere sau ședințe de psihologie. Tu lucrezi pentru tine însuți, ca voluntar.

Să crezi în tine pentru că numai tu știi ce se află în sufletul tău. Nimeni altcineva. Știind ce se află în sufletul tău, te poți înțelege singur mai bine decât o vor face o mie de semeni.

Să crezi în tine pentru că fără credință nu ai ambiție. Fără ambiție, nu există motivație. Fără motivație, nu există dorință de reușită. Fără dorință de reușită, nu există succes. Nu există pasiune în ceea ce faci. Există, eventual, doar rutină. Tu nu ești robot! Ești om! Oamenii au privilegiul de a simți pasiune și de a crede cu tărie în idealurile lor. Bucură-te de acest privilegiu!

Să crezi în tine pentru că doar așa poți fi mândru de tine însuți. Având încredere în cineva – în speță tu – și văzând că acel cineva îți întrece așteptările, te simți mândru. Fiind mândru de tine însuți, reușești să îți iubești propria persoană. Iubindu-te pe tine însuți, te poți aștepta la empatie din partea celor din jur și le poți da și lor un exemplu de urmat.

Să crezi în tine! Întotdeauna!

Advertisements