Paradox sau pseudo-dragoste de poezie?

Observ cu o doză de oarecare răzvrătire faptul că românii au devenit brusc culți, boemi, poeți și fini amatori de frumos. Observ că s-au umplut blogurile de poezii eminesciene, observ că Eminovici (ca să fim corecți) este brusc adulat de mulțime și că românul nu mai moare de foame, ci de dragul Luceafărului. Ei, dar stați, că nu am nimic cu nimeni! Fiecare e liber să iubească ce vrea, pe cine vrea, cum și când vrea. Fiecare este liber să iubească sau nu poezia. Ce mă intrigă pe mine este faptul că timp de un an de zile nimeni nu pomenește nimic de poezie, timp de un an de zile poezia și amatorii de poezie sunt subiecte de caterincă pentru “rebeli”, iar acum “rebelii” se transformă în romantici și postează cel puțin o poezie sau un vers de-al lui Eminescu pe facebook. Dintr-o dată, suntem cu toții cunoscători și degustători…

În fine, eu rămân oricum la Nichita Stănescu și Bacovia…

Advertisements

~ by Crisego on January 15, 2014.

14 Responses to “Paradox sau pseudo-dragoste de poezie?”

  1. Există şi extrema cealaltă. De pildă, eu azi am citit pe un site că Eminescu a fost “satanist”. Acesta e românul, ori e patriot de 1 decembrie, ori e “hipster” 😀 .

  2. nu dureaza decat pana maine, si acum fiind 23:43…
    ”si-a murit iubirea lor de Eminescu, floare albastra, floare albastra”

  3. Eh pe mine chiar m-a plictisti ziua de ieri cu atâta poezie peste tot! Dacă tu rămâi la Nichita şi Bacovia, eu rămân doar la Nichita (şi Bacovia e bun, dar cam sumbru) şi Cărtărescu are câteva poezii interesante!

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: