Poate fi omul cu adevărat desăvârșit?

Întreb: Ce înseamnă să fim desăvârșiți? Ca la carte, ar însemna să fim perfecți, să fim “terminați”, complet șlefuiți. După părerea mea, omul a fost desăvârșit în prima sa clipă de viață, în momentul în care au fost creați Adam și Eva. După aceea, omul a început treptat să își pierdă din inocență, din bucurie, din simplitate, din credință, din iubire, din toate câte puțin. Pe măsură ce trăiește, omul se îndepărtează tot mai mult de ideea de a fi desăvârșit. Desăvârșirea nu este posibilă decât până în clipa în care facem primul pas pe Pământ. Și cum toți oamenii fac măcar un pas, de aici rezultă faptul că nimeni nu este desăvârșit. Nimeni nu este perfect. Bineînțeles, putem fi desăvârșiți în ochii celorlalți. În ochii familiei, în ochii persoanelor iubite, în ochii prietenilor. Asta pentru că ei ne acceptă atât calitățile, cât și defectele. Dar, chiar și așa, noi nu suntem perfecți în sensul exact al cuvântului. Știu însă cu siguranță că omul poate fi cu adevărat împlinit, căci el are propriul său sistem de valori, iar în momentul în care reusește să ajungă să trăiască în interiorul acelui sistem și să se bucure de ceea ce înseamnă el, devine un om împlinit.Un om care iubește și este iubit, care are o familie, care nu își face griji pentru ziua de mâine, care este sănătos, este cu siguranță un om împlinit. Nu însă și desăvârșit!

Așadar, oameni buni, nu vă mințiți singuri! Desăvârșirea s-a pierdut de mult, chiar dinainte ca noi să ne fi născut. Și nu o vom regăsi decât după ce vom ispăși viața pe care o avem de trăit aici. Bineînțeles, asta dacă vom ajunge Sus, ci nu Jos… Până atunci, împliniți-vă, dragi prieteni! Iubiți! Căutați simplitatea, liniștea și căldura familiei și veți fi cu adevărat împliniți!

Advertisements

~ by Crisego on January 28, 2014.

7 Responses to “Poate fi omul cu adevărat desăvârșit?”

  1. Sunt de acord cu ce ai spus tu aici 🙂 Nu mai am nimic de adăugat, păcat că unii umblă după cai verzi pe pereţi!

  2. “După părerea mea, omul a fost desăvârșit în prima sa clipă de viață, în momentul în care au fost creați Adam și Eva”
    ———–

    Si scufita rosie purta portjartier cu dantela cand a inhatat-o lupul. Stii, ajunge sa descifrezi cat de “desavarsit” e cel care i-a creat, ca sa-ti dai seama de asa zisa “desavarsire” a lor. Intr-adevar, un creator care comite crima ptr. a-i imbraca pe cei doi edenieni, poate fi doar “desavarsit”,….iar mai pe urma, cerandu-le jertfa de animal in timp ce le porunceste sa nu ucida, da intr-adevar dovada de “desavarsire” :))

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: