Stalin avea dreptate

“O moarte este o tragedie. Un milion reprezintă o statistică”…

Sursa foto, aici!

Advertisements

~ by Crisego on February 6, 2014.

12 Responses to “Stalin avea dreptate”

 1. Şi cele 60 de milioane de morţi pe care le are “la acitv” Stalin, ce înseamnă? Lumea nu-l uită pe Hitler, dar de multe ori “tătucul” este tratat cu mai multă “blândeţe”. Dar cred că a fost poate cel mai perfid, şiret şi versat dictator al omenirii.

  • Ziceam ca are dreptate in sensul in care si in zilele noastre, daca moare unul, e o tragedie, pe cand moartea a milioane reprezinta statistici….

   • Cu siguranţă nu la asta se referea şi Stalin.

   • Presupun ca nu!…

   • Ca orice dictator, Stalin era un perfid, capabil să facă orice pentru a-şi realiza scopurile. Aceste cuvinte vorbesc foarte bine despre cinismul său. Cu alte cuvinte îşi justifica genocidul. Se baza pe faptul că dacă oamenii vor vedea mereu crime şi le vor pierde numărul, la un moment dat nu vor mai considera în ele ceva “tragic”, ba le vor considera chiar ceva “normal”.
    Dar nu avea dreptate. Istoria nu i-a dat dreptate. Istoria nu i-a uitat pe cei ucişi de el.
    Un milion de victime, 60 de milioane câte are el “la activ”, poate au fost o “statistică” pentru el, dar pentru rudele celor ucişi de el, au fost cu siguranţă tragedii.
    Fiecare moarte are tragedia ei, iar un milion de morţi nu este o statistică, ci un milion de tragedii cel puţin pentru cei afectaţi de pierdere.
    Nu pot să dau dreptate acestui om, deşi atunci când a zis:”nu contează cine votează, contează cine numără voturile” m-a pus pe gânduri 🙂

   • Sa stii ca in privinta ultimului paragraf chiar are dreptate…cel putin in contextul nostru, romanesc. Legat de citatul de la care am pornit, cu siguranta ca in sensul exact al afirmatiei, nu are dreptate. Orice moarte este o tragedie, insa are dreptate daca tinem cont de mentalitatea pe care oamenii tind tot mai des sa o aiba…Uitam prea repede multe. Pun pariu ca acum deja s-a cam uitat de moartea celor din accidentul din Muntenegru…

   • Că uităm, asta nu înseamnă că acele evenimente nu mai rămân “tragedii”. Nu are dreptate, pentru că să luăm ca exemplu atentatul de la World Trade Center. Poţi să spui că cele aproape 3000 de victime sunt “statistică” şi nu “tragedii”? Ţin foarte bine aminte când au vuit toată media luni în şir şi chiar şi astăzi se comemorează victimele atentatului.
    Nu poţi compara acest atentat cu moartea unui singur om. Proporţiile sunt incomparabile.
    Dar aşa mai suntem noi ca oameni, facem comparaţii între oameni, ridicăm pe unii şi coborâm pe alţii. Dar nu avem în vedere că în faţa morţii, toţi oamenii sunt egali.
    Asta nu înseamnă că nu trebuie să avem în vedere şi ce lasă un om în urma sa, dar în orice caz, nu poţi să spui, decât dacă eşti cinic, că moartea unor oameni este doar o statistică.

   • Din nou, iti dau dreptate! Repet, am fost de acord cu Stalin fiind ironic la adresa mentalitatii multora, care uita prea repede…..

   • Ştiu, dar unul ca Stalin nu a spus asta ca o ironie la adresa mentalităţii oamenilor.Vorbea din “experienţă”. Şi eu unul nu pot face abstracţie de asta 🙂 .

   • 🙂

 2. Cat adevar in vorbele lui. Daca te gandesti la o persoana anume chiar reprezinta o tragedie!

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: