Poezia omului fără acoperiș deasupra capului

Mă uit la acest video și îmi vin în cap o mie de gânduri. Un milion poate. Oare suntem fericiți? Sau, mai bine spus, oare avem dreptul să fim nefericiți? Noi, cei care avem un acoperiș deasupra capului și cărora nu ne este frig sau foame, care avem părinți și frați, avem acest drept? Prin faptul că suntem nefericiți, nu facem decât să arătăm lipsă de respect față de noi înșine, dar și față de cei care au situații cu adevărat dramatice. Nu facem decât să ne dovedim a fi imaturi.

Sunt oameni care au nevoie de un cuvânt frumos, rostit din suflet. Sunt oameni care au nevoie de o îmbrățișare și de atenție. De înțelegere și toleranță. De compasiune. De un mic efort din partea noastră. Iar noi ce facem? Trecem pe lângă ei, nepăsători, neștiind cât de grele sunt lacrimile pe care le varsă atunci când nu îi văd judecătorii…

Unde ne este sufletul?!…

Advertisements

~ by Crisego on February 22, 2014.

6 Responses to “Poezia omului fără acoperiș deasupra capului”

  1. Ce poate fii mai frumos atunci cand ii faci pe ceillati fericiti, facand pentru ei doar niste lucruri marunte !

  2. Un tip n-avea pantofi , n-avea cu ce se incalta si pe chestia asta era tare amarat . Pe cand umbla el in picioarele goale sa-si caute ” fericirea ” prin niste cazane de gunoi , a intalnit pe un ins care …n-avea picioare si atunci cel ce n-avea incaltari , si-a spus in sinea lui : ” Cat de fericit sant eu comparativ cu astalalt ” ! Ai dreptate , sant oameni care au nevoie d e un cuvant frumos , rostit din suflet insa….nu doar de cuvinte au nevoie oricat ar fi ele d e frumoase si venite din tot sufletul . Sant oameni fericiti chiar daca au doar o tzoala pe ei si aia gasita prin gunoaiele aruncate d e altii si sant oameni nefericiti chiar daca au miliarde de Dollari deoarece ei inceteaza d e a mai fi oameni , ei raman doar fiinte umane si atat . Se-nchina banilor respectivi si n-au pe cine injura pentru ca ei n-au necazuri spre deosebire de aia care n-au nimic . Cei c e n-au nimic sant mai fericiti decat noi astialalti deoarece ….au pe cine injura !

    • Sunt multe de vorbit pe aceasta tema. Am inteles punctul tau de vedere si iti dau dreptate in mare parte, dar eu m-am referit doar la anumite lucruri, din anumite perspective. In fine, cred ca m-am facut destul de inteles in legatura cu ce am vrut sa spun. Ce rost are pana si sa comentam?!

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: