Și câinii au îngeri păzitori. Câteva cuvinte despre un cățel împușcat în cap

IMAG1727

L-am văzut în parcul IOR din București. De la depărtare, am crezut că a fost mușcat și că are o rană oarecare deasupra botului, însă atunci când m-am apropiat m-am cutremurat. Eram mai mulți stăpâni de câini acolo în acel moment și am rămas cu toții fără cuvinte când am aflat ce pățise săracul animal – fusese BĂTUT CU RANGA ȘI ÎMPUȘCAT ÎN CAP. Nu am crezut că voi vedea sau auzi vreodată așa ceva. Cum este posibil așa ceva? Ce rău ar fi putut face acest suflet pentru a merita o asemenea pedeapsă? Timp de aproximativ o oră, am stat lângă Angel, căci acesta este numele cățelului supraviețuitor, l-am privit, l-am mângâiat, l-am îmbrățișat și i-am vorbit. Vedeam în ochii săi recunoștință și blândețe. Parcă îmi doream să vorbesc limba lui, să îi spun cât de rău îmi pare pentru el și că îi sunt aproape… Îl priveam pe stăpânul său în timp ce ne spunea povestea și îmi dădeam seama că este pe punctul de a plânge. În sufletul meu, râuri de lacrimi zburdau haotic… Îl adoptase pe Angel și îi făcuse loc în casa în care mai trăiau deja un cățel și patru pisici. Din păcate, din ce am aflat, nu se poate face nimic pentru a acoperi acea rană. Angel a fost împușcat cu o pușcă pentru mistreți, cu un glonț mare, rotunjit la capăt. Se poate ca ăsta să fi fost norocul său… Dacă ar fi fost un glonț clasic, ascuțit, probabil nu ar fi supraviețuit. A trecut prin patru operații, dar rezultatul pe care îl vedeți este maximul posibil, acest caz fiind o raritate. Eu cel puțin nu am mai auzit de asemenea cazuri în România, dar nici prin alte locuri de pe acest Pământ.

Stau și mă întreb, ce soluții se vor găsi în următorii cinci-zece-douăzeci de ani?! Oare cel care a comis această faptă oribilă va fi vreodată judecat? Oare va plăti vreodată pentru nenorocirea acestui suflet nevinovat? Iar dacă va fi judecat, ce pedeapsă ar fi potrivită? Zece ani de închisoare? Douăzeci? Nu ar fi de ajuns. Închisoarea nu ar rezolva nimic. Din păcate însă ne-am alăturat occidentalilor și am abolit pedeapsa cu moartea. În astfel de cazuri, ar fi fost imperios necesară…

IMAG1721

Advertisements

~ by Crisego on March 21, 2015.

10 Responses to “Și câinii au îngeri păzitori. Câteva cuvinte despre un cățel împușcat în cap”

 1. Momentul ăla în care realizezi că nu există pe lume animale mai rele decât oamenii. Unii oameni. Dacă conştiinţa nu-l va chinui pe făptaş, închisoarea ar fi o pedeapsă inutilă.

  • Nici macar o constiinta grea nu ar avea un efect destul de bun…. Singura solutie ar fi executarea acestor specimene. Cativa ani de inchisoare crunta, cu teroare zilnica, dupa care executie. Nu imi convine ca asemenea specimene sa iasa in libertate dupa 5-10-15-maxim 25 de ani, dar nici sa platesc din banii mei pana la sfarsitul zilelor mele pentru confortul unui puscarias condamnat pe viata.

   • Sau să fie silit la muncă pe viaţă în închisoare, iar în acest fel şi-ar putea câştiga mâncarea fara să i-o mai plătim noi.

   • Nici macar asa! Ca de muncit munceste oricum in inchisoare. Iar banii alocati lunar pentru un puscarias oarecare sunt oricum mult mai multi decat salariul mediu sa zicem in Romania. Deci, de ce munca unui neispravit ar trebui remunerata mai bine decat munca unui om cinstit?…

   • Nu mă gândisem la acest lucru. Ai dreptate. Dar şi aşa cred că executarea ar trebui să fie o pedeapsă extremă, aplicată doar după ce omul respectiv este judecat minuţios. Care au fost motivele, intenţiile lui etc. de s-a ajuns în situaţia de a împuşca şi bate un câine. Era sănătos mintal? A făcut-o pentru că fusese atacat de câinele respectiv şi voia să se apere? Trebuie să fim obiectivi, nu subiectivi şi implicaţi emoţional. Cel puţin nu în cazuri de acest fel. Totuşi, nu vreau să pară că-l apăr pe făptaş sau ceva asemănător, pentru că nu o fac.

   • Bineinteles ca trebuie sa fim obiectivi. Sunt insa cazuri care nu necesita cercetari amanuntite, cazuri in care urmele lasate sunt dovezi clare de cruzime, de lipsa de umanitate, de rautate. Se poate sa nu fie sanatos mintal, intr-adevar, dar atunci trebuie inchis intr-un sanatoriu special, unde sa stea inchis intr-o celula izolata, singur. Sa i se acorde medicamentatia, apa si ce mai are nevoie si atat. De vindecat, un astfel de bolnav nu se vindeca niciodata.

 2. Cand a fost impuscat si lovit cu ranga? fac un material cu aceste atrocitati.

  • Nu stiu sa raspund la intrebare, insa in momentul in care am intalnit acest caine, pe 21 martie 2015, avea deja ceva timp scurs de la incident, stapanul actual al sau avand grjia de el de ceva vreme…. deci probabil ca prin 2013-2014, dar nu sunt sigur. Oricum, iti urez mult succes cu articolul si sper ca lumea sa il citeasca, sa vada drama prin care trece acest suflet….

   • multumesc, materialul se refera indeosebi la atrocitatile comise dupa 2013, va fi folosit in procesul pe care il vom intenta statului. Daca va intereseaza ?, vreti sa fiti parte in proces, ma puteti contacta pe privat.

   • Va multumesc pentru invitatie, insa voi spune pas referitor la implicarea mea in acest proces. Ma voi limita la implicarea prin existenta acestui articol… Sper ca “povestea” mea sa fie o parte din miscarea care va aduce normalitatea in lumea animalelor…

Your opinion counts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: